Bátor nők beszélnek nehézségekről és példamutató újrakezdésekről

Február 20-ával elindult a Richter Főnix Közösség. A program olyan példamutató újrakezdéseket ,utat be, amelyekből sokan erőt meríthetnek. A kezdeményezés megvalósításában részt vesz Jakupcsek Gabriella, ismert tévés személyiség és védnökként, Szekeres Pál olimpiai bronzérmes és paralimpiai bajnok vívó.

SAJTÓANYAG

Bátor nők beszélnek nehézségekről és példamutató újrakezdésekről


Budapest, 2018.02.20. Fájdalom, függőség, gyermekünk betegsége, stressz. Mind-mind olyan nehézség, amely bármelyikünk életében előfordulhat, beszélni mégis nehezen tudunk róla. Ennek oka lehet félelem, önbizalom hiánya vagy társadalmi megbélyegzés. Sokan élnek ugyanakkor köztünk, akik nemcsak megélték ezeket a kihívásokat, de tudtak kellően bátrak és erősek lenni ahhoz, hogy változtassanak életükön. A Richter Gedeon Nyrt. legújabb nőket érintő programja, a Richter Főnix Közösség olyan példamutató újrakezdéseket mutat be, amelyekből sokan erőt meríthetnek. A kezdeményezés megvalósításában közreműködő alkotóként részt vesz Jakupcsek Gabriella, ismert tévés személyiség, védnökként pedig Szekeres Pál, olimpiai bronzérmes, paralimpiai bajnok vívó.

BDG 4212 Beke FEHERAhogy a nők gondoskodnak a világról, a Richter úgy gondoskodik a nőkről - hangzik a magyar gyógyszeripari vállalat Richter a Nőkért elnevezésű programjának mottója. Az évek óta sikeres kezdeményezés idén egy új projekttel, a Richter Főnix Közösséggel bővült.

„A Richter számára fontosak a nők. Értékeljük és becsüljük őket. A Richter a Nőkért program keretében a nők számára minden életkorban szeretnénk valami értékeset és fontosat adni. Bízunk benne, hogy a főnixtörténetek majd olyan inspirációt jelentenek számukra, amelyek bátorságot és motivációt adnak nemcsak az újrakezdésben, de az egyszerű hétköznapokban is - hangsúlyozta Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok vezetője.

BDG 4170 pp Jakupcsek FEHERA program kidolgozásában és megvalósításában közreműködő alkotóként jelentős szerepet vállalt Jakupcsek Gabriella, ismert tévés személyiség is.

„Hiszem, hogy egy hajóban evezünk. Hiszem, hogy azokból az őszinte és emberi történetekből, amiket megmutatunk, sokan erőt meríthetnek majd. Úgy gondolom, hogy merni kell beszélni az életünk nehézségeiről, a gyógyulás, újrakezdés fontos kiindulási pontja ez”- véli Jakupcsek Gabriella.

A Richter Főnix Közösség védnöke Szekeres Pál, olimpiai bronzérmes, paralimpiai bajnok vívó, aki saját maga is egy igazi – és nem utolsó sorban igen sikeres – újrakezdő.

BDG 4283 szekeres FEHER

„Egyértelmű volt számomra, hogy elfogadom a Richter Főnix Közösség védnökségét. Elismerem az olyan bátor és erős nőket, akik hozzám hasonlóan felálltak a mélypontról. Fontos, hogy bíztassuk azokat a nőket, akik mernek és akarnak is változtatni sorsukon” –¬ tette hozzá Szekeres Pál.

A Richter a Nőkért Facebook-oldalon öt bátor nő példamutató főnixtörténetét mutatjuk be. Ezen a közösségi média oldalon nemcsak videók, de a Richter Főnix Közösségről szóló interjúk is elérhetők.

 

Programunk szereplői

BDG 4579Egy rendezőasszisztens, tolmács, aki ismeri a zsúfolt fővárosi életet, de képes volt saját elhatározásából újraformálni életét, és vidéki környezetben egy teljesen más életvitel feltételeit megteremteni.

„Az én életemben rengeteget változtatott ez az életmód, ez a környezet.”

Történetének várható videós bemutatója a Richter a Nőkért Facebook-oldalon: március 1.

BDG 4805Egy fiatal légtornász bajnok lány, aki a megtanulta leküzdeni a legnagyobb fájdalmat is, hogy önmaga irányíthassa az életét, és ne egy betegség.

„Eldöntöttem, hogy soha nem fogom engedni, hogy a betegség uraljon engem, hanem én akarom őt uralni.”

Történetének várható videós bemutatója a Richter a Nőkért Facebook-oldalon: március 12.

BDG 4558Egy édesanya, aki mert segítséget kérni, így függőségét maga mögött hagyva újjáépítette emberi, családi kapcsolatait.

„Megkaptam azt a szabadságot, hogy nekem szabad nem innom, és ez az én választásom.”
Történetének várható videós bemutatója a Richter a Nőkért Facebook-oldalon: március 28.

BDG 4823Egy édesanya, aki gyermeke állapota miatt teljesen feladta korábbi életét, hogy felépítsen egy új életformát, és egyúttal megtaláljon egy olyan tevékenységet, amiben önmaga is kiteljesedhet.


„Az igazi sikert az adja a számomra, hogy nem csak a saját gyermekemnek, hanem Magyarországon még közel hatezer gyermeknek tudok segíteni minden eszközzel, ami az én tehetségemtől telik.”

Történetének várható videós bemutatója a Richter a Nőkért Facebook-oldalon: április 16.

BDG 5049Egy ismert táncművész, aki karrierje mélypontra jutásakor sem szűnt meg hinni és bízni önmagában, aki megtett mindent azért, hogy visszanyerje régi helyét és elismertségét a színpadon.

„Mindenféle negatív energiával körbevéve is hittem a művészetemben, amiért én 9 évig gyakoroltam és küzdöttem.”

Történetének várható videós bemutatója a Richter a Nőkért Facebook-oldalon: május 7.

 Az öt főnixtörténet bemutatását követően – egy est keretében — elismerésben részesülnek az újrakezdésüket nyilvánosság előtt is bátran felvállaló nők. A rendezvényt minden érdeklődő élő közvetítés keretében nyomon követheti a Richter a Nőkért Facebook-oldalon . Az alkotók bíznak benne, hogy a bemutatott történetek minél többekhez eljutnak, és akiket megérintenek, azok meg is osztják, így segítve másokon. 

Amennyiben a programmal vagy a szereplőkkel kapcsolatban további kérdései vannak vagy interjút szeretne készíteni kérjük, keresse a Richter Főnix Közösség hivatalos kommunikációs partnerének kollégáit: Ruttkay Andreát az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email-címen vagy a 06 20 383 21 88 telefonszámon valamint Vörös Nórát az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email-címen vagy a 06 20 959 2715 telefonszámon.